Playstation 4

PS4: HDD, SSD og Muligheder Med Blu-Ray Drevet

Under Sonys presse-event på E3 den 10. juni 2013 blev det afsløret, at den nye PS4 har en 500GB harddisk, som kunne byttes ud med enhver HDD eller SSD på markedet. Forestil dig mulighederne i forhold til downloadhastigheder med en SSD i en PS4. Ej heller at forglemme er den meget hurtige databehandlingstid med Blu-ray drevet, hvilket er tre gange hurtigere end i PS3’en og heldigvis ikke et sindssygt dyrt stykke teknologi.

Datalagring

PS4: HDD, SSD og Muligheder Med Blu-Ray DrevetDen nye PS4 harddisk vil kun have en lagringsmulighed tilgængelig, når den lanceres til november, og dette er en meget anstændig kapacitet på 500 gigabytes. Hvis man går ud fra, at Gaikai oplagrer kontooplysninger og data fra, når du gemmer i dine spil i den magiske sky (the magical Cloud), så efterlader dette en hel del plads til spilinstallationer og baggrunds-apps til PS4 brugerfladen. Da Sony synes at bevæge sig mod et udelukkende digitalt game space hvor der forhåbentlig vil være en download-mulighed lige ved siden af den fysiske udgave af nye frigivelser, bliver udskiftelig lagringskapacitet af stor interesse for gamere.

På den anden side kunne en bruger gå i modsat retning og vælge de hurtigere loading- og boot-tider med et SSD. Der vil helt klart være mindre lagringskapacitet, men den mere glidende oplevelser vil måske være det hele værd, alt efter hvor godt PS4’eren kan reagere på anmodninger. Cloud-oplagring og synkroniseringsmuligheder ville sikkert have gavn af et SSD taget i betragtning, at de har 85% kortere ventetid end traditionelle harddiske. Når dit spil gemmer og dine kontooplysninger tilknyttes Cloud’en, vil det garanteret være nyttigt at minimere ventetiden.

Sony arbejder også med digitalt indhold for at gøre det nemmere at starte med at spille spil uden at det kræver en komplet installation. Hovedkritikken med hensyn til spil, der kun er digitale, går på, at størstedelen kræver en komplet installation før der kan spilles noget som helst. Nogle gamere foretrækker at købe den fysiske udgave af et spil udelukkende fordi det tager kortere tid at loade.

Sony lover, at den ny konsol kan streame indhold med et minimum af data, der skal installeres på harddisken til PS4, hvilket i bund og grund betyder, at en ny frigivelse kan spilles næsten øjeblikkeligt efter købet. Selvfølgelig vil dette afhænge af, hvor gavmild din internetudbyder er med båndbredde og downloadhastigheder. PS4’eren lover at være gamer-friendly, men uregelmæssig internetforbindelser vil altid have det forfærdelige sidste ord.

PS4 harddisken kan også downloade udsnit af et spil såsom single player eller multiplayer, hvorefter resten af downloading-processen sker mens du spiller. En tredje mulighed for at udnytte lagringskapaciteten i en 500 GB harddisk ville være at have Valve’s Steam tilgang til nyt digitalt indhold og frigive spildata med en låsemekanisme. Spillere kunne i ro og mag downloade hele spillet i ugen før frigivelsen. Sony kunne så frigive en oplåsningskode, så spillerne kan få adgang til spillet med det samme.

Effekten af Blu-ray med PS4

PS4: HDD, SSD og Muligheder Med Blu-Ray Drevet PS4 konsoller kommer med en hurtigere version af Blu-ray, som er tre gange hurtigere end PS3’en. Dette betyder, at overføring af data fra discen vil være meget hurtigere end hos den forrige generation, hvilket er positivt i forhold til Sonys digitale downloads. Hvis man går ud fra, at spillere stadig vil købe deres spil i fysisk form, bliver det stadig sjovt at installere og spille indholdet.

Det hurtigere Blu-ray drev er ganske vist ikke en kæmpe fornyelse og er nærmere beslægtet med evolutionært fremskridt for PS3’en, men det faktum, at teknologien er hurtigere og mange gange billigere end den forrige generation viser, at Sony har lagt sig i selen i forhold til engagementet i forbrugeren. Hvis du leder efter den hurtigste måde at komme til at spille nye frigivelser på, vil det igen afhænge af din internetopkobling. Jo hurtigere din forbindelse er, des hurtigere downloades et spil fra PSN’en. Der skal imidlertid tages højde for båndbredde og server overload, hvilket måske stadig gør de fysiske udgaver af spillene mere indbydende for mange forbrugere.

Hvis du er bekymret for, om Blu-ray drevet giver mulighed for afspilning af DVD’er, er svaret ja. Den nuværende DVD-hastighed på PS4’eren er 8x CAV standarden, hvilket synes mærkeligt anstændigt taget i betragtning, at de fleste mennesker ikke bruger dette format mere, medmindre de skal se film, som de selv ejer. Selv PS3-spil afspilledes via Blu-ray discs på grund af den ekstra oplagringskapacitet til spil-indhold. Men uanset hvad, hvis du var bange for, at PS4’eren ikke længere kunne agere DVD-afspiller, kan du slappe helt af. I forhold til spil, vil standard Blu-ray drevet accelerere behandlingstiden for spil-data og herigennem forhåbentlig generere mere glidende spil-oplevelser.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »