Playstation 4

Næste generations oplagring: PS4 Hard Drive kan opgraderes

Om ikke særlig længe træder konsol-gamere officielt ind i den “næste generation” – med lanceringen af PS4 den 15. november, tæt fulgt af Xbox One. Bestemte gamere har haft travlt med at holde liv i “konsol-krigen”, og begge systemer forventes at sælge massevis af eksemplarer og introducere spilerne til helt nye spil-oplevelser – selvfølgelig med både fordele og ulemper ved begge systemer.

Ikke desto mindre er oplagring et af de emner, der næsten ikke er blevet berørt fra annonceringen af de to konsoller til deres faktiske lancering. Taget i betragtning, at blandt andet spil–filerne og HD video indholdet fylder mere end tidligere, virker hard drivet med 500 GB, som er standard i både PS4 og Xbox One, allerede ret småt.

PS4 console Næste generations oplagring PS4 Hard Drive kan opgraderesMed det sagt vil Sony fans, ligesom det var tilfældet med PS3, stadig have mulighed for at opgradere deres PS4 hard drive – men (naturligvis) kommer købet af det separate (og kompatible) hard drive ud af egen lomme. Fra de officielle PS4 FAQ på Playstation Blog:

Får brugere mulighed for at erstatte PS4’erens 500 GB hard drive? Hvilke størrelse drives understøttes?

PS4 ejere får mulighed for at erstatte PS4’erens standard hard drive. PS4’erens hard drive bruges til at lagre downloadet spil- og videoindhold, gemme spil-filer, gameplay, videoer og billeder, og meget mere.

Hvilken type hard drive bruger PS4?

Næste generations oplagring PS4 Hard Drive kan opgraderesPS4 er udstyret med et 5400 RPM SATA II hard drive. Brugere kan vælge at installere et nyt hard drive så længe det retter sig efter disse standarder, ikke er tykkere end 9,5 mm og er større end 160 GB.

Det er uvist, hvordan selv–udskiftningsprocessen virker i denne runde, taget i betragtning, at ekstern HD support til PS4 er droppet. Du kan roligt forvente mere info omkring hard drive opgradering tættere på lancering (eller kort efter), så snart brugere får fingre i hardwaren.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »