Playstation 4

PS4’s Knack Er Sjovt (og svært) For Alle Aldre

Vil Sony have en ny maskot eller et PS4 spil til alle aldre? Det er uklart, hvad Sonys intention med Knack er, men den eksklusive PS4-lancering af spillet er under udvikling i Studio Japan. Et spil til alle aldre virker til at være vigtigt for Mark Cerny, skaberen af Knack. Knack var inspireret af en øjensynlig mangel på PS4 spil rettet mod børn og familier.

Kort sagt repræsenterer Knack en slags blanding eller miskmask af idéer, som er designet til at appellere til spillere med forskellig sensibilitet. Ældre spillere, som finder Cernys tidligere platform-projekter nostalgiske, vil føle sig hjemme med Knack, men spillets tilgængelighed betyder, at stort set alle kan spille det.

PS4’s Knack Er Sjovt (og svært) For Alle AldreKarakteren Knack er, som Cerny siger, et “hærgende monster”, som kan være alt fra 1 meter til 10 meter eller højere. Han størrelse er udelukkende afhængig af elementer kaldet ‘Relics’, som Knack for mulighed for at opdage ved at udforske forskellige miljøer, mens han dræber de mangfoldige sæt af fjendtlige kræfter, han møder

Men bliv ikke bedraget af Knacks næsten Pixar-lignende charme – det ville være at skue hunden på hårene. Da vi så en demonstration af nogle nye områder i spillet, som aldrig er set før, blev det klart, at Knack kan være skræmmende og udfordrende; specielt fordi du kan indstille sværhedsgraden og gøre det hårdere, hvis den forudindstillede sværhedsgrad ikke er udfordrende nok for dine evner.

Selv hvis Knack præsenteres lineært, er der en masse hemmelige stier og ruter bag objekter, der kan ødelægges. I de fleste af disse lokaliteter findes skattekister og i dem finder du ekstra dele til nogle af spillets mange gadgets og våben.PS4’s Knack Er Sjovt (og svært) For Alle Aldre

Noget Cerny fokuserede meget på i denne bestemte demonstration var, hvad han kaldte “asymmetrisk” drop-in, drop-put co-op. Knacks co-op er kun local – så du kan ikke spille online med dine kammerater – men idéen er ikke nødvendigvis at have en lignende oplevelse med en af dine venner. Derimod er Knacks co-op designet til at tage hensyn til børn, eller som Cerny formulerer det, “forældre, der spiller med deres børn”. Ved at tillade en spiller nummer to, en metallisk version af Knack kaldet “Robo Knack”, kan spillere med begrænsede evner tage del i spillet uden at sænke farten heri.

Knack udkommer samtidigt med PS4 I Nordamerika den 15. november og den 29. november i Danmark og andre dele af verden.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »