Playstation 4

Knack: En eventyrlig spiloplevelse på PS4

Knack er et kommende videospil, som udelukkende kommer til PS4 og PlayStation Vita. Spillet udgives af Sony Computer Entertainment og er på nuværende tidspunkt under udvikling i “SCE Japan Studio” (kendt for Ape Escape og Patapon) ved Mark Cerny, som har arbejdet på diverse blockbuster spil som Ratchet and Clank og Uncharted.

Yusuke Watanabe fra den kreative afdeling af Sony Computer Entertainment Japan Studio holder produktionen af Knack under opsyn. Knack kommer også til at køre på den nyligt udviklede Unreal 4 Engine.

Spillet blev officielt annonceret af Mark Cerny ved et Sony PlayStation møde den 20. februar 2013. Knack er blevet bekræftet som en PlayStation 4 lanceringstitel. Det bliver også muligt at spille Knack på PlayStation Vita via remote play.

Historien

PS4 games for kids Knack: En eventyrlig spiloplevelse på PS4Menneskeracen trues med krig af væsener, der kun kendes som Goblins. Disse Goblins er ved at genopbygge en hær, som guides og bruges af Gundahar, deres grønhudede leder. I mellemtiden har en menneske doktor, som studerer ældgamle relikvier fra en for længst uddød civilisation, endelig opdaget noget utroligt. Han har endelig fundet en måde, hvorpå han kan sammensætte relikvierne og give dem deres helt egen bevidsthed.

Resultatet af dette projekt var Knack, en mystisk, kraftfuld lille skabning. Han kræfter gør det mulig for ham at sætte disse relikvier fast til sin krop og bruge deres kræfter, som gør det muligt for ham at omdanne sig til forskellige former, fra en lav, faldefærdigt udseende robot med to fødder til en tårnhøj maskine med voldsomme kræfter og en evne til at destruere. Det er denne evne til at rekonstruere sin krop til forskellige former, som Knack kan bruge til forskellige formål. De relikvier, han kan bruge, er lavet af mange forskellige materialer, såsom metal, is og så videre.

Gameplay

Gameplay for Knack er en kombination af tredjepersons handling / platforming blandet med nogle gåde-elementer. Dette er højst sandsynligt på grund af, at de spil, der har været inspiration til Knack, indeholder disse elementer. Størrelse og omfang er faktorer i spillet. I en demo af spillet ses det, at Knack kan passere bestemte områder, såsom et lasergitter, uden at tage skade eller udløse alarmer. Den store version af Knack bruges til at takle stærke modstandere, som dem, der bruger sten- eller laservåben, og den mindre version af Knack kan eksempelvis komme ind i små udluftningsventiler og kløfter i klipperne.

PS4 Knack: En eventyrlig spiloplevelse på PS4I kampens hede møder du en del forskellige fjender, som på en måde ligner dem, fra en af inspirationskilderne; God of War. Som den store form af Knack har du tre eller fire forskellige angreb at bruge, hvis du møder fjenderne direkte, men Knack kan ikke forsvare sig selv i kamp, så det rådes, at man bruger Dash-evnen til at dukke sig for fjendtlige udfald. At blande angreb og skifte taktik er ikke helt nok; her starter du med at bruge dine ‘opsugede’ element-kræfter.

Knack kan også eksplosivt kaste alle relikvierne og andet, han har samlet op på vejen, af for at skabe en stor tornado som et specielt angreb. Små detaljer i kampen gør virkelig oplevelsen bedre; eksempelvis skader påført på grund af relikvier, som bliver slået eller revet af Knack, mens han kæmper. Men til trods for spillets komplekse interne mekanismer, bliver funktionerne aldrig for meget – for eksempel vil et enkelt tryk på trekant-knappen ændre Knacks størrelse.

Karakterer

Knack

Knack er hovedpersonen i spillet. Han blev skabt af Professoren – et resultat af hans forskning indenfor relikvier – som et våben mod den onde genopbyggede Goblin-hær. I hans indre er en kerne af ældgammel teknologi fra en for længst uddød civilisation, og ved at bruge denne kerne, kan han samle forskellige materialer fra sine omgivelser og bruge dem til at ændre form og størrelse. Ved at gøre dette kan han beholde alle de materialer, han har samlet, ligesom han også kan frastøde alt andet en sten for at blive solid og tung.

Professoren

Professoren er manden bag Knacks skabelse; han skabte Knack ved at bruge ældgamle teknologier. Han gjorde dette i et forsøg på at hjælpe menneskeheden med at bekæmpe truslen fra en genopbygget Goblin-hær, som bliver opbygget af deres leder Gundahar.

Gundahar

Gundahar er den nuværende leder af den nye genopbyggede Goblin-hær, selvom hans motiver er mystiske; han ser ud til at være meget nysgerrig omkring, hvorfor Knack ikke kæmper for ham

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »