Playstation 4

Sony eksperimenterer med eye tracking teknologi til PS4

I mange år har de mest dødelige forhindringer for gamere været det frygtede virtuelle kamera. I nogle spil, især platform-spil, kan en dårlig kameravinkel slå dig ihjel hurtigere end en fjende. Men hvad hvis du kunne kontrollere kameraet med dit eget øje?

Det er spørgsmålet, som Sensomotoric Instruments (SMI) og Sony Magic Lab forsøger at besvare med deres nye eye tracking software. Sonys Magic Lab er den Research & Development afdeling, der har skabt Move, Dualshock 4 og Eye Toy kameraet. Holdet arbejder i skrivende stund på SMI’s Red-oem platform, som har eye tracking.

PS4 Sony eksperimenterer med eye tracking teknologi til PS4Det nuværende koncept er stadig på et tidligt stadie, men formålet skulle være at gøre det muligt for brugerne at en enhed kan opfange, hvor de kigger på skærmen og dreje kameraet herefter – måske kommer det endda til at kunne erstatte det at skulle sigte.

Det endelige produkt kan komme til at se ud på 100 forskellige måder, men den nuværende prototype af eye tracking kameraet er en bjælke, der står foran dig og kortlægger, hvor du kigger hen, hvorefter den oversætter det til in-game kamera kommandoer. Hvis du kigger til højre drejer in-game kameraet til højre. Hvis du kigger til venstre, drejer kameraet til venstre etc.

Teknologien er stadig ret meget på prototype-stadie og der er ingen garanti for, at Sony lancerer det, selvom det fungerer uden problemer. Teknologien giver dog et godt billede af, i hvilke retninger Sony kunne bevæge sig.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »