Playstation 4

PS4 Remote Play med Battlefield 4, Need For Speed Hands-on

Selvom Remote Play er en af de mest populære features ved PS4, har der været overraskende få muligheder for at se og prøve det selv. Nu hvor systemets lancering nærmer sig, gav EA og PlayStation hands-on demonstrationer med den Gaikai-drevne game streaming teknologi fra Need for Speed: Rivals og Battlefield 4.

I begge demonstrationer blev PS4 systemet koblet sammen med en PS Vita over et lokalt Wi-Fi netværk. Visuelt blev både Need for Speed: Rivals og Battlefield 4 vist med overraskende lidt kompression. Det bageste touchpad blev inddelt i en kvadrant med L1, R1, L3 og R3 i hvert hjørne. Selvom det krævede lidt at vænne sig til det, var opgaverne overraskende effektive og nemme at nå.

PS4 Remote Play med Battlefield 4, Need For Speed Hands-onDe to spil varierede dog drastisk i forhold til latens. På den ene side kørte Need for Speed: Rivals næsten 1-til-1 og hakkede kun lejlighedsvist, hvor Battlefield 4 hakkede meget tydeligere. Racerspil, især et, der er så primært fokuseret på modstander-mindede jagte, kræver en relativt høj grad af reaktionsevne, og der var et par gange, hvor jeg lagde mørke til en forsinkelse mellem en kommando og handlingen på skærmen.

Skydespil er endnu mere afhængige af lav-latens præcision, og Battlefield 4 kæmpede i den grad med den naturlige forsinkelse mellem PS4’eren og PS Vita’en. Sigtejusteringerne var identificerbart langsomme og fik sigtekornet til at hoppe rundt på skærmen.

Nu er der naturligvis nogle få meget vigtige ting at lægge mærke til. For det første fandt begge demonstrationer sted på et event netværk, som er ret ustabilt på grund af overbelastning og indgriben fra mange forskellige routere på samme tid i nærheden af hinanden. I et mere realistisk, hjemligt miljø og med et stabilt Wi-Fi netværk kunne oplevelsen være meget anderledes.

Heldigvis bliver spørgsmålene om Remote Play og mange andre PS4 features snart besvaret, når systemet lanceres i USA.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »