Playstation 4

PS4 I Dybden: En Komplet Guide

Nu ved vi stort set alt om Sonys kommende PS4 lancering: det sker i midten af november (før Thanksgiving), den koster $100 mindre end Microsofts Xbox One (og $50 mere end en Deluxe Wii U) og den ligner mere eller mindre en trapezformet PS2.

Her er de spørgsmål, vi tror, du kunne finde på at stille.

Hvornår kan jeg købe en PS4?

Den 15. november I Nordamerika og den 29. november i Europa, Australien og Latinamerika. Andre regionale lanceringsdatoer, eksempelvis i Japan, er endnu ikke blevet afsløret.

Hvad kommer den til at koste?

Vi synes omkring 3.479 – 3.399 DKK for den eneste model der er afsløret indtil videre (model number CUH-1000A).

Hvad kommer PS4 spillene til at koste?

PS4 I Dybden: En Komplet GuideEfter alt at dømme, vil prisen for spil i gennemsnit være den samme som for sidste generation: $60 for mainstream titler, mindre for indie ting, mere – typisk meget mere – for toptunede limited editions.

Detaljer, tak.

Lancerings-modellen er komplet med 500GB hard drive, som kan opgraderes af brugeren (Sony påpeger dog, at noget af pladsen bruges til systemfiler), 8GB system hukommelse, et Blu-ray drev, et brugerdefineret AMD APU (en kombination af CPU og GPU), som angiveligt er designet til at strømline spille oplevelsen og udviklingen i spillet, optical og HDMI output, 802.11n trådløs, Bluetooth, en op til 1000BASE–T Ethernet port, to USB 3.0 porte, en port til PlayStation kameraet, en DualShock 4 controller (med USB kabel), et mono headset, et HDMI kabel og strømledningen.

Hvad med dens dimensioner?

Vigtigt for detalje-nørder, men hvis du planlægger at presse dette bæst ind i et småt og ventilationsudfordret rum, så ville du ikke have meget succes hermed: 27,2 cm. bred, 5,3 cm. høj og 30,5 cm. lang, og den vejer omkring 2,3 kg.

Hvornår kan jeg forudbestille en PS4?

Det ser ud til, at det skib er sejlet: selvom forhandlere er mere end villige til at tage imod dine penge i dag, stoppede de fleste (hvis ikke alle) først i august med at garantere tilgængelighed på dag et. Sony hævdede på deres Gamescom pressekonference, at de allerede havde solgt en million PS4 forud – flere end firmaets totale salg af PS3 ved dennes lancering tilbage i 2006.

PS4 I Dybden: En Komplet GuideMed det sagt, så modtog jeg en e-mail i går fra en velkendt forhandler, som påstod at konsollen igen var på lager, garanteret på baggrund af, at Sony har forpligtet sig til at hæve tallet for tilgængelige konsoller på førstedagen. Med andre ord skal du ikke gå ud fra, at du ikke kan få en PS4 på dag et, hvis du forudbestiller. Hvis du dog ikke er interesseret i a forudbestille medmindre forhandleren kan leve op til netop dette krav, skal du sørge for at få bekræftet, at de kan leve op til det, før du bestiller. Derudover skal du have i baghovedet, at de fleste forhandlere har det med at reservere en del konsoller til folk, der bare går ind i butikken på lanceringsdagen, men i dette henseende er der så den her forbistrede tradition med lig-i-kø-i-flere-timer-hvis-ikke-dage at tage med i betragtning.

Hvor mange spil vil være tilgængelige ved lanceringen?

Hvis vi går ud fra, at Sony ikke fjerner nogen fra deres officielle liste, har de navngivet 33 spil, som skulle blive tilgængelige i 2013, og kaldt dette firmaets “stærkeste lineup nogensinde”. Ud af disse 33 vil 15 være Blu-ray disc-baserede spil, mens de resterende 18 vil være digitale downloads. “Tilgængelige i 2013” betyder, at spillene kan udkomme helt frem til den 31. december 2013 – vi har endnu ikke modtaget en endelig liste for dag et.

Hvad er der på den “Tilgængelig i 2013″ liste? Her kommer det…

PS4 Exclusive:

Basement Crawl

#DRIVECLUB

Killzone: Shadow Fall

Knack

ResoGun

PS4 Spil:

Assassins Creed IV: Black Flag
Battlefield 4
Blacklight
Call of Duty: Ghosts
Contrast
Counterspy
DC Universe
Doki-Doki Universe
FIFA 14
Flower
Hohokum
Just Dance 2014
LEGO Marvel Superheroes
Madden 25
Minecraft
N++
NBA 2K14
NBA Live
Need for Speed: Rivals
Pinball Arcade
Planetside 2
Pool Nation Extreme

Skylanders Swap Force
Super Motherload
Tiny Brains
Warframe
War Thunder
Watch_Dogs 

Hvor mange PlayStation 4 spil er for øjeblikket på trapperne?

Sony hævder at det er “mere end 180”. Altså, selvom det er et tal, der er svært at vurdere omfanget af, udtaler Sony, at antallet af PS4 udviklere er vokset fra omkring 500 til over 600 siden juni.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »