Playstation 4

PS4 huMA opbygning: AMD trækker udtalelse tilbage

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD), som producerer den chip, der styrer både PS4 og Xbox One, har forklaret, hvorfor virksomheden tror, at PS4 er et bedre køb. Vole ville formentlig ønske, at det aldrig var sket, men AMDs Senior Produkt Marketing Manager Marc Diana udtalte, at PS4’eren er lavet med en slags huMA (Heterogeneous Uniform Memory Access) fra AMD.

Diana sagde, at dette giver PS4 en fordel i forbindelse med 3D præstation. Han sagde til Heise, at huMA er nøglen til den vanvittigt forbedrede præstation af sammensatte processorer. PS4 skelner ikke mellem CPU deling og GPU deling. Begge processorer kan bruge de samme data på samme tid. Diana kaldte det “en spil-forvandler”, og magasinet gav selv PS4 en seriøs fordel overfor Xbox One med hensyn til 3D præstation.

PS4 vs. Xbox One PS4 huMA opbygning: AMD trækker udtalelse tilbage

PS4 vs. Xbox One

Da du kan bruge begge processorer på samme tid til en enkelt opgave, er systemet meget intelligent og meget stærkt på samme tid.

Det mest overraskende er, at da Microsoft bestilte chippen til Xbox One, så de slet ikke de samme fordele. Da det blev afsløret, at PS4’erne ville have huMA, tænkte Microsoft heller ikke på at opgradere. Dette er meget vigtigt for den kommen konsol-krig. I denne runde går PS4 ind i kampen som en billigere konsol med en smule bedre specifikationer. Dette er en omvæltning af den tidligere situation, hvor Microsoft gav Sony et spark bagi med den billigere, men stadig relativt kraftfulde, Xbox 360.

Nu trækker AMD udtalelsen tilbage – det ser ud til, at der er nogen, der har glemt firmapolitikken om at tie stile. AMDs vicedirektør for marketing, John Taylor, har efterfølgende kontaktet os vedrørende de kommentarer Marc Diana gav C’t. AMDs officielle svar er følgende: “Under et nyligt Gamescom 2013 interview, gav en AMD talsmand nogle unøjagtige udtalelser vedrørende detaljerne omkring vores semi-custom APU opbygning. AMD vil ikke kommentere på hukommelsesopbygningen i Microsofts Xbox One og Sonys PS4, og udtaler sig ikke på vegne af Microsoft, Sony eller andre AMD kunder.”

Advanced Micro Devices, Inc. PS4 huMA opbygning: AMD trækker udtalelse tilbage

Advanced Micro Devices, Inc.

Den efterfølgende diskussion med Taylor indikerer, at Dianas kommentarer blev misforstået, men AMD kan kontraktmæssigt ikke afsløre noget om Sonys eller Microsofts produkter.

Efter yderligere gennemgang af tilgængelige beviser, og som foreslået af nogle læsere, er det tydeligt, at PS4’eren har en vis del HSA-agtig funktionalitet. Måske implementerer den HSA i alle detaljer, som AMD angiver, måske ikke, men det er blevet bekræftet, at mange af de specifikke evner, som HSA har, er til stede i PS4’eren. Om PS4 vil udnytte disse kapaciteter for gaming er stadig uvist, men jeg tror stadig på, at det tager en del tid før sådanne evner kommer frem.

Som andre har påpeget, er det muligt, at Xbox One konsollen indeholder bestemte huMA/HSA muligheder. Dette forbliver usikkert. HSA er mere end en model, der skal sikre cache sammenhæng eller I/O sammenhæng mellem CPU og GPU. Microsoft har stadig til gode at præcisere, hvilke HSA evner Xbox One konsollen implementerer, og hvilke den ikke implementerer.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »