Playstation 4

PS4 åbner helt op: den mest ventede spillekonsol åbner op for det allerinderste

Et førende amerikansk magasin har formået at få fingre i Sonys PS4 spillekonsol. Da de ikke kan få lov til at udgive en komplet anmeldelse, har magasinet afsløret hvad der er inden i spillekonsollen, der udkommer senere i denne måned. Men mens vi nu ved, hvad for noget hardware, der er inden i enheden, er det stadig meget spændende, hvad konsollen ellers kan tilbyde.

The Wired har skilt Play Station 4 spillekonsollen ad og afsløret al den fantastiske indmad. Som forventet har konsollen et meget enkelt bundkort-design, højhastighedsblæser, harddisk drev og et kompliceret kølesystem. Selve systemet er lavet af plastic i høj kvalitet og ser generelt meget solidt ud.

PS4 console PS4 åbner helt op den mest ventede spillekonsol åbner op for det allerindersteSonys PS4 bundkort ligner ethvert andet integreret hovedkort i en PC. PCB’en har en TSMC-produceret AMD Fusion chip, der bruger 28nm procesteknologi (med 8 Jaguar x86 kerner, Radeon GCN-baseret grafik-motor og GDDR5 hukommelseskontroller), og 16 GDDR5 chips på hver side.

PS4 konsollens hovedkort ser meget rent ud og er et sandt mesterværk inden for ingeniørarbejde. Bundkortet er dog mildt sagt virkelig avanceret. Det har en højhastigheds 256-bit hukommelsesinterface og 4+2 phase power input.

Det er værd at bemærke, at PS4 bruger 16 4Gb GDDR5 hukommelseschips.

PS4 åbner helt op den mest ventede spillekonsol åbner op for det allerindersteSonys PS4 er baseret på en semi-specialfremstillet AMD Fusion system-on-chip, der integrerer otte AMD x86 Jaguar kerner, specialfremstillet AMD Radeon HD kerne med en samlet række af 18 AMD GCN-lignende enheder (1152 stream processorer, der tilsammen genererer 1.85 TFLOPS computerpower, som frit kan anvendes på grafik, simulationsopgaver eller en blanding af de to), forskellige specialkonstruerede hardware blocks og en multi-channel GDDR5 hukommelseskontroller. PS4 kommer med et 8GB samlet GDDR5 hukommelsessystem (med 176GB/s båndbredde) til både CPU og GPU såvel som et højkapacitets harddisk drev.

Sonys PS4 er udstyret med et Blu-ray diskdrev, der kan læse BD’er ved 6x og DVD’er ved 8x hastighed, USB 3.0 tilslutningsmulighed og en navnebeskyttet aux port, Gigabit Ethernet port, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1 EDR trådløs teknologi såvel som HDMI, optiske og analoge outputs. Det nye system kommer til at benytte den nye DualShock 4 spillekontroller med integreret touchpad og bedre bevægelsessensor takket være det nye PS4 kamera (sælges separat for 59 dollars).

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »