Playstation 4

‘Grand Theft Auto V’ kostede mere at lave end stort set hver eneste Hollywood blockbuster nogensinde har indbragt

Udover film er en af dette efterårs mest ventede udgivelser det længe ventede videospil i ‘Grand Theft Auto’ franchiset.

GTA V kommer til butikkerne den 17. september, og når det gør, bliver det ikke kun det dyreste spil, der nogensinde er lavet, men også et af de dyreste stykker underholdning til dato.

Med 266 millioner dollars har den femte udgave af Rockstar spillet overgået det anslåede produktionsbudget (eksklusiv marketing) for enhver Hollywood blockbuster, når der tages højde for inflation, på nær “Pirates of the Caribbean: At World’s End”, som kostede omkring 300 millioner dollars.

Ifølge en rapport i den Skotland-baserede avis The Scotsman, beløb spillets udviklings- og marketingbudget sig til 170 millioner pund (svarende til 266 millioner dollars).

Hvor meget er dette i forhold til omkostningerne ved at lave andre videospil?

Her er tre af de dyreste spil til dato:

PS4 'Grand Theft Auto V' kostede mere at lave end stort set hver eneste Hollywood blockbuster nogensinde har indbragtRed Dead Redemption (også et Rockstar spil): 80-$100 millioner dollars

Disney Infinity: +100 millioner dollars

“Grand Theft Auto IV”: 100 millioner dollars

Det eneste spil, der kommer tæt på at kunne matche prisen på GTA V, er “Star Wars: The Old Republic”, som rygtedes at beløbe sig til 200 millioner dollars efter en produktionstid på seks år. Cinemablend tror, at prisen var en anelse lavere grundet LucasArts licensafgifter.

Det burde ikke være en overraskelse, at GTA V er dyrt. Ifølge Forbes var videospilbranchen sidste år god for omkring 67 milliarder dollars (bemærk, at dette tal ikke kun inkluderer konsol- og PC-spil, men også spil til mobile enheder).

Ifølge en rapport fra Worldwide Market Forecasts af the Video Game and Interactive Entertainment Industry skulle branchen om fire år være god for 82 milliarder dollars.

GTA5 'Grand Theft Auto V' kostede mere at lave end stort set hver eneste Hollywood blockbuster nogensinde har indbragtSidste år alene tjente billetkontoret 10,8 milliarder dollars på salg af billetter.

Rockstar anslår, at spillet vil indbringe 1 milliard dollars før året er omme. Det ville ikke være et absurd beløb for spillet at tjene; ‘Grand Theft Auto’ franchiset er et meget populært spil og andre spil har indtjent så store beløb.

De to forrige “Call of Duty” (CoD) udgivelser indtjente lynhurtigt mere end 1 milliard dollars hver.

Før dette krydsede Activisions tidligere udgivelse, “Call of Duty: Modern Warfare”, 1 milliard grænsen på 16 dage.

Sammenlignet med filmbranchen tog det “Avatar” 17 dage and indbringe 1 milliard på verdensplan.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »