Playstation 4

Det mærkeligste ved PS4: den ser faktisk ud til at være rentabel

Tilbage i 2006 viste en TechInsights demontering, at det kostede Sony omkring 688 dollars at bygge PlayStation 3 konsollen, der blev solg til en lanceringspris på 599 dollars. Sony var i tæt kamp med Microsoft og beslutningen om at sælge PS3’en med tab blev anset for at være klog og forsigtig.

Men i 2013 vurderede TechInsights, at det kun kostede Sony 296 dollars at bygge PS4’eren, som blev solgt til en lanceringspris på 399 dollars. Sony kunne lancere konsollen til 299 dollars eller endda 249 dollars, men vælger at sætte prisen højt. Dette er en smule overraskende af flere årsager.

PS4 Det mærkeligste ved PS4 den ser faktisk ud til at være rentabelMan skulle tro, at Sony ville være ekstremt motiveret til at sætte prisen for PS4’eren så lavt så muligt for at maksimere hardware salget og dermed maksimere den fremtidige software fortjeneste. Dog er Sony bemærkelsesværdigt koldblodig og sætter konsollens pris på et niveau, der er dobbelt så højt som for en budget tablet.

Der er flere mulige forklaringer på dette. Sony kan have forbrugerundersøgelsesdata om tidlige ordrer, der indikerer, at efterspørgslen på PS4 er så høj, at konsollen sagtens kan sælges til 400 dollars. Måske er planen at sælge de første 3-5 millioner eksemplarer til en høj pris for derefter at sænke prisen til 300 dollars. Det er også muligt, at Sony bare har brug for den pude af her-og-nu fortjeneste, som PS4’eren udgør, efter at have været tynget af gæld og uprofitable divisioner.

Det mærkeligste ved PS4 den ser faktisk ud til at være rentabelUanset, hvad grunden til den modige prisfastsættelse er, er det klart, at Sony har råd til en tidlig, høj prisnedsættelse på PS4’eren, hvis det skulle blive nødvendigt. Dette er en konsol, der muligvis kan sælges til 199 dollars i slutningen af 2015 i takt med, at prisen for delene falder og stordriftsfordele i forhold til specialfremstillede dele sætter ind.

I den sammenhæng har Sony rigeligt med plads til at manøvrere på, hvis efterspørgslen på PS4 stilner af næste forår eller senere. Sony kommer muligvis til at få brug for denne handlefrihed i forhold til pris, når de skal forsøge at fastholde forbrugerinteressen for markedet for hjemmekonsoller i de kommende år.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »