Playstation 4

Talking Point: Hvordan skal PS4 kontrollerens touchpad bruges?

Vi har allerede slået fast, at PS4’erens nye kontroller er en smuk ting. De analoge stick føles fastere end en bodybuilders biceps, aftrækkerne smelter under dine fingerspidser som en Mini Muh i mikroovnen og lysbjælken er smartere end Chewbacca iført Dolce Gabbana solbriller. Men der er én ting, som vi ikke har brugt ret meget energi på at tale om, og det er touchpad’en i midten af kontrolleren. Det følgende beskriver anvendelsen af PS4 kontrollerens touchpad.

Rub-a-Dub

Meget lig den bagerste sensor på PlayStation Vita’en har udviklere stadig ikke argumenteret overbevisende for den skinnende overflade. Det forstørrede rality showpiece “The Playroom” tillader dig at forbedre dine Pong-evner med den klikbare ledsager, mens du gennemgår dine power-ups i Killzone: Shadow Fall – men udover disse ringe eksempler har indholdsudviklere været meget stille med hensyn til det tilføjede input. Betyder dette, at den overflødige funktion allerede er unødvendig, eller bliver den blot overset?

Inspiration til navigation

DualShock 4 Talking Point: Hvordan skal PS4 kontrollerens touchpad bruges?

DualShock 4

Af alle de potentielle anvendelser af touchpad’en er navigation den mest oplagte. Fremkomsten af smartphones og tablets har gjort det naturligt for os at swipe gennem menuer, og vi forventer, at denne trend til fortsætte på PS4’eren.

D-pad’en vil selvfølgelig altid være der, hvis du skulle få brug for den, men der er noget tilfredsstillende ved at køre din finger henover en overflade for at få en menu frem. Vi har en mistanke om, at de fleste spil også vil anvende den ekstra feature på samme måde og gøre det muligt for dig at gennemse option-skærme med en dristig finger i stedet for med ubarmhjertige tryk på face-knapperne. Det kommer ikke ligefrem til at ændre måden, du interagerer med dine spil på, men det kunne gøre din browsing gennem dem en kende enklere.

Browse som en brise

Det virker uundgåeligt, at du kommer til at få mulighed for at surfe på internettet på touchpad’en. En lækket video, der viser PS4’erens interface, bekræftede næste generations platform vil inkludere en web browser, og vi har en mistanke om, at den responsive overflade vil tillade dig at interagere med forskellige sider på samme måde som med musen på din bærbare. Man kan klikke på enheden, så at trykke på links skulle være en ret enkel handling.

Spil, spil, spil

PS4 Interface Talking Point: Hvordan skal PS4 kontrollerens touchpad bruges?Mens de tidligere nævnte anvendelser alle giver god mening er det i de faktiske spil, hvor touchpad’en begynder at være forvirrende. Som nævnt bruger Killzone: Shadow Fall allerede den glatte overflade til at give dig mulighed for at gennemse power-ups, mens Blacklight: Retribution anvender den ekstra input til at udløse hån. Udover disse anvendelser – og den tidligere nævnte Pong-option i The Playroom – er yderligere implementering svær at forudse.

Vi ved, at inFAMOUS: Second Son bruger enheden til finger-scanner mini-spil, så vi har en mistanke om, at studier som Quantic Dream får det sjovt med de immersive aspekter på interfacen. Derudover ville vi ikke være overraskede, hvis EA Sports genindførte den fantastiske sigte-mulighed touch-skærm fra Vita versionen af FIFA Football.

Er den det værd?

Den tid vi har brugt på at overveje de ovennævnte anvendelser af touchpad’en – mange timer, skal du vide – er et tegn på, hvor lidt grund, der umiddelbart er til DualShock 4’erens touchpad. Det forklarer dog også, hvorfor vi er beskedne skribenter og ikke vigtige spildesignere, og vi håber på, at mere fantasifulde hjerner kan komme op med nogle mere interessante anvendelsesmuligheder til enheden end vores.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »