Playstation 4

PS4 understøtter PS3 Move kontrollere

Shuhei Yoshida, direktør for Worldwide Studios, Sony Computer Entertainment har svaret en Twitter-bruger vedrørende kompatibiliteten af den eksisterende PS3 styreenhed med PS4’eren.

En fan spurgte Yoshida om PS3 kontrollere virker til den nye PS4. Han svarede på følgende måde: “DS3 no, Move yes.”

PS Move PS4 understøtter PS3 Move kontrollere

PS Move

Det ser ud til, at han har bekræftet, at DualShock 3 kontrolleren ikke kan bruges med den næste generations PlayStation 4, men at eksisterende PS Move kontrollere kan. Interessant, da Sony har tilføjet en lysbjælke til DualShock 4 kontrolleren, som vil virke ligesom hvis man hade en separat kontroller med Move-funktioner. Lysbjælken vil også være inkorporeret i spil på andre måder såsom en helbreds–indikator i det kommende spil KillZone: Shadow Fall.

Under arrangementet for afsløringen af PlayStation 4 demonstrerede Sony udvikler Media Molecule en teknisk demo, hvori spillere brugte en PlayStation Move kontroller til at forme 3D objekter. LittleBigPlanet udviklingsstudiet Media Molecule havde deres direktør, Alex Evans, på scenen til Sonys store PS4 arrangement for at introducere, hvad hans firma har udviklet til den næste generations systemer. Det betød, at to herrer agerede dukkeførere, som brugte den førnævnte Move kontroller til at skabe en .. ja, en slags skør scene i  et spil. To dukker, to mænd med Move kontrollere og en rekreation af en metal koncert fra 80’erne.

Vi spurgte Shuhei Yoshida om de andre Bluetooth-baserede PS3 styreenheder, som Sonys trådløse headset, også er kompatible med PS4’eren. En pressesekretær for PlayStation afbrød med ordene: “Jeg tror ikke vi tager fat på yderligere styreenheder i øjeblikket.”

PlayStation Move controller PS4-understøtter-PS3-Move-kontrollereYoshida tilføjede hurtigt: “Det betyder ikke nødvendigvis, at det ikke vil fungere.”

Både DualShock 3 og PlayStation Move kontrollere tilsluttes trådløst til PS3 via industri-standardiseret Bluetooth 2.0; det er uklart, om manglen på DualShock 3 kompatibilitet skyldes tekniske begrænsninger eller de indviklede forhold ved interoperabilitet mellem en tidligere generations kontroller, som ikke understøtter nogle af DualShock 4’erens nye features – såsom et multi-touch panel og Bluetooth 2.1 – og PlayStation 4 konsollen, hvis spil muligvis kræver disse features.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »