Playstation 4

PS Vita kan bruges som PS4 kontroller

I tilfælde af, at du troede noget andet, kan vi nu bekræfte, at du får mulighed for at bruge PS Vita som kontroller til PS4 spil – men kun hvis spillet er specielt kodet til at tilbyde denne funktion.

PS Vita har vist sig at være essentiel for PS4 oplevelsen: den var et centralt element i Sonys annoncering, givet at Remote Play betyder, at alle spil fra Sony streamer gennem den håndholdte.

PS Vita kan bruges som PS4 kontroller

PS Vita

Efter en del spekulation har en talsmand for Sony nu bekræftet, at den også kan agere kontroller, så længe udviklere indvilliger i at tilføje Vita know-how til deres spil. Dette betyder, at du vil være i stand til at bruge Vita’en som en kontroller til nogle PS4 spil, men ikke alle.

Nyheden blev bekræftet af Shuhei Yoshida, hvis glansfulde titel hos Sony er: Direktør for Sony Computer Entertainment of Worldwide Studios. Eller forkortet SCEPWS.

Han afslørede for brugeren Super Tuber Eddie på Twitter, at PS Vita ikke bliver nummer to kontroller. Yoshida tweetede, “@InsideEddie Hey bro! Ikke umiddelbart, nej. Medmindre et spil er specielt programmeret til at tillade en sådan brug af PS Vita.”

Som svar til en ivrig twitter follower, der spurgte om den kan “bruges som en sekundær kontroller til PS4?”, som opfattet af Gameranx, der tilsyneladende har misforstået og tror, at dette gælder for single-kontroller gameplay og ikke bare multi-kontroller indstillinger.

Ikke alle spil lader dig få denne fordel, men det er allerede blevet bekræftet, at det er muligt at spille næsten hvert eneste PS4 spil, som ikke behøver kameraet, på PS Vita’en gennem remote-play.

PS Vita kan bruges som PS4 kontrollerIndtil nu har det rygtedes, at PS Vita’en skulle agere kontroller, men det var hverken blevet be- eller afkræftet af virksomheden.

Det faktum, at ekstra support er nødvendig for at omdanne PS Vita’en til en kontroller, ligger dog en dæmper på situationen.

Rapporter fra tidligere på året antyder, at Remote Plays funktionalitet ikke kræver ekstra udvikling for at få PS4 spil til at virke på Vita’en. Mens det er en smule anderledes at bruge Vita’en som en kontroller til PS4 systemet, formodes det, at alle spil, undtaget dem, der udnytter PS Eye eller PS Move styreenheder, inkluderer ukomprimeret support til playback på virksomhedens bærbare hardware.

Noget lignende skete med Remote Play på PS Vita’en via PS3 konsollen. Dette var et lovet stykke tilføjet funktionalitet, men fordi det krævede ekstra kodning af udviklerne og en uundgåelig belastning på software hastigheden, blev det ikke en succes.

Nyheden om, at Vita’en kan bruges som en PS4 kontroller er god, men vi kan ikke forestille os, at det er det hele værd, medmindre udviklere laver Wii U-agtige spil, som virkelig udnytter Vita’ens skærm.

Hvis de kan klare det, kunne det meget vel give PS4’eren en stor fordel imod rivalen, Xbox One.

PS4 udkommer I november, og vi forventer med garanti flere nyheder fra den mest ventede spillekonsol i år. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få de seneste nyheder om PS4.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »