Playstation 4

PlayStation 4 spil, som bruger DualShock 4 Touchpad

En af DualShock 4’erens mange features er en klikbar touchpad øverst på kontrolleren. Den tilbyder en ny måde for gamere at interagere med PS4 spil, men vi ved ikke, hvor mange næste generations-spil, der kommer til at bruge denne feature. Det bliver snart afsløret, og her er fire spil, vi ved kommer til at bruge DualShock 4’erens touchpad.

Killzone: Shadow Fall 

Shadow marskal Lucas Kellan følges af OWL, en avanceret angrebs-drone brugt i felten. OWL’en har fire angrebs-modes, som spillere kan få adgang til ved at bruge tpuchpad’en:

PS4 controller touchpad PlayStation 4 spil, som bruger DualShock 4 Touchpad

DualShock 4 Touchpad

  • Attack Mode giver OWL’en ordre på at bevæge sig til et område og angribe alt inden for rækkevidde; alternativt kan du få den til at angribe en enlig fjende direkte.
  • Zipline Mode får OWL’en til at affyre en zipline, som tillader Shadow marskallen at rejse utroligt hurtigt fra A til B.
  • Stun Mode ligner Attack Mode, men lader OWL’en bruge al sin energi for at skabe et area-of-effect shock blast, som slukker al elektronik I nærheden og lammer de menneskeagtige fjender, der er inden for rækkevidde.
  • Shield Mode skaber et energi-skjold foran Shadow marskallen, som tillader kugler/projektiver at passere fra hans POV men som stopper kugler, som kommer fra den anden side.

Infamous: Second Son

Infamous: Second Son erstatter Cole McGrath med en ny hovedperson ved navn Delsin Rowe, som bliver jagtet rundt i Seattle af Afdelingen for Forenet Beskyttelse (DUP – Department of Unified Protection), en organisation der jager super-mennekser. For at finde individer med Conduit genet laves en test, som kræver en finger-scanning og spilleren bruger touchpad’en til at tage testen, og desuden også til andre vigtige elementer i spillet.

Watch Dogs

Ubisofts open-world spil Watch Dogs har Aiden Pierce i hovedrollen; en hacker, der  kæmper for retfærdighed i Chicago. Gamere der spiller PS4 versionen af Watch Dogs kommer til at bruge touchpad’en til at kontrollere Aidens in-game telefon mens han hacker sig ind i andre enheder såsom lygtepæle og hæveautomater.

Diablo III

Diablo 3 PlayStation 4 spil, som bruger DualShock 4 Touchpad

Diablo 3

Diablo III er fyldt med spændende ting og plyndringsgods at gå på opdagelse i, og under Sonys samtaler med Creaters Video afslørede John Hight fra Blizzard Entertainment, at PlayStation 4 versionen kommer til at bruge touchpad’en til administration af inventar.

“Diablo er et ret dybt spil, og vi bryder os ikke om en overbelastning af knapperne. Vi vil gerne holde det rigtig simpelt, så du kan gøre de ting, du skal gøre så hurtigt, som du vil, fordi monstrene vælter frem mod dig uanset hvad. Vi tror touchpad’en kommer til at give os større mulighed for at gøre den interface meget nemmere.”

Skal Sony gøre det obligatorisk for udviklere at implementere touchpad’en i rækken af kontroller-muligheder til deres spil?

Sonys første titler burde lede angrebet og bruge touchpad’en som en vigtig del af gameplay. Tredjeparts udviklere burde blive opmuntrede til men ikke påbudt at bruge featuren, fordi touchpad’en kan virke som en gimmick, hvis den ikke bruges rigtigt.

Glæder du dig til at bruge næste generation af DualShock 4’erens touchpad?

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »