Playstation 4

Ny PS4 Controller: Dualshock 4 er finjusteret, men Sony afslører meget lidt om nye egenskaber

Den 23. maj skød Sony sig selv tilbage i nyhedsstrømmen med en ny video, som viser den nye Dualshock 4 controllers egenskaber og funktioner. Den nye controller udkommer sammen med firmaets næste PlayStation, PS4. Dette vare deres modsvar til Microsofts afsløring af deres efterkommer til Xbox 360, som rygter siger kommer til at hedde “Xbox 720” eller “Xbox Infinity”, den 21. maj.

Videoen er overbevisende og sexet, men den afslører ikke meget om controlleren, som vi ikke allerede vidste. Det mest skuffende er måske, at videoen kun berører overfladen af controllerens mange nye egenskaber, som Sony beskrev ved deres PS4 event tidligere på året.

I videoen siger medlemmerne af produktions-teamet, at de arbejdede tæt sammen med udviklere for at udvikle nye egenskaber for Dualshock 4 controlleren, men uden af afvige for meget fra de forudgående Dualshocks.

Udseendet er nogenlunde det samme med de to joysticks, fire retnings-knapper, de fire knapper med X, firkant, trekant og cirkel og fire aftrækker-/udløser-knapper på controllerens forside. Scott Rohde, senior vicedirektør i produktudvikling hos PlayStation, udtaler, at alle de klassiske egenskaber – fra fornemmelsen til følsomheden – er blevet finjusteret.Ny PS4 Controller: Dualshock 4 er finjusteret, men Sony afslører meget lidt om nye egenskaber

Dualshock 4 egenskaber

Den mest iøjnefaldende nye egenskab ved Dualshock 4 joysticket er den nye lys-bjælke, som lyser blåt på joystickets forside. Udviklerne siger, at den har en del funktioner, men forklarer kun den ene; evnen til at spore controllerens placering i et rum.

“Hvis systemet opfanger, at vi af en eller anden grund har byttet pladser eller jeg har givet controlleren videre til en anden, kan den automatisk tilpasse den opdelte skærm, så det giver mening for alle,” siger Anton Mikhailov, en senior software ingeniør. Han indrømmer, at dette virker mindre væsentligt, men lover at det hjælper på spillets ‘flow’.

Rohde sagde, at den vigtigste tilføjelse er det nye touchpad på controlleren, men udviklerne forklarede ikke hvorfor det er vigtigt. Alt, hvad de sagde var, at det er behageligt at bruge din tommelfinger på eller at trykke på. Seriøst, det er alt.

Der er også en ny højtaler på controlleren, som Rohde siger vil tilføje dynamisk lyd til spillene. Men den egenskab, som holdet virkede mest stolte af, er ‘dele-knappen’, som giver brugere mulighed for øjeblikkeligt at lave en video af et spil og dele den på sociale netværk.

“Når du combinerer alle disse egenskaber, bliver controlleren virkelig levende,” siger Nicolas Doucet, en Sony producer.

Dualshock 4 joystick har dele-knap

Vi venter og ser. Mange har beklaget sig over joystickets nye ‘dele-knap’, da et tilfældigt tryk kan forstyrre hele spillet, hvilket kunne være ødelæggende i en online kamp til døden. Dette virker lidt som en uberettiget bekymring, taget i betragtning at ingen er helt sikre på, hvordan ‘dele-knappen’ virker. Personligt er jeg enig med CNET, som lagde mærke til, at knappen er placeret nogenlunde samme sted som ‘select-knappen’ på de tidligere controllere. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde er kommet til at trykke på den midt i et spil.Ny PS4 Controller: Dualshock 4 er finjusteret, men Sony afslører meget lidt om nye egenskaber

Forhåbentlig planlægger Sony at indvie os i flere detaljer om, hvad disse nye egenskaber indebærer, ved deres PS4 event sat til E3 i juni. Til den tid forventer vi at se flere reelle eksempler på, hvordan Dualshock 4 touchpad’en, lys-bjælken højtaleren og ‘dele-knappen’ kan bruges i spil.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »