Playstation 4

Hands-on Med Den Nye PS4 Controller

Ved skæbnens lune er Sony dukket frem fra dette års E3 som de hardcore gameres yndlings-søn på grund af noget, der ikke krævede nogen form for handling: at holde den nye PS4 fri for brugspilskrav eller altid-online krav. Men mens spillere glæder sig over keeping-of-the-status-quo, har Sony haft travlt med at foretage en masse ændringer af deres kommende PlayStation hardware; den mest påfaldende ændring er den nye PS4 controller – DualShock 4.

Der er et par omfattende ændringer i PS4’erens pad, men på overfladen minder DualShock 4 meget om DualShock 3. Den er lidt kraftigere, blødere og føles lidt mere langstrakt end før, men aftrækkere, bumpers, d-pad, joysticks, PS knap og de karakteristiske firkant, trekant, cirkel og X knapper er alle placeret de samme steder. Kun det nye touchpad, Share-knappen (til at dele gameplay klip) og Options-knappen (en Start/Select hybrid) har uvante placeringer.

Hands-on Med Den Nye PS4 ControllerDet vil tage noget tid at vende sig til de to sidstnævnte inputs, da den relativt store touchpad forviser dem til toppen af controlleren. Generelt vil DualShock 3 veteraner ikke føler sig forkerte med den nye DualShock 4 i hænderne, men det vil være et mindre granatchok første gang de vil trykke på de gamle Start og Select knapper, men bare rammer en stor flad touchpad.

Ny PS4 controller touchpad

Denne touchpad fungerer forresten som annonceret. Som man ville forvente, er den ikke ligeså glat eller receptiv som en smartphoneskærm. I et skydespil som Blacklight: Retribution for eksempel, trækker man sin spillers medicin-sæt frem med en hurtig opadgående bevægelse på touchpad’en, hvilket tilføjer en dimension af, at spilleren bedre selv kan tilpasse og kontrollere anordningen.

Det er dog ikke ligefrem nemt at nå hele touchpad’en, da det vil kræve, at spilleren strækker sine tommelfingre væk fra d-pad’en eller de fire traditionelle knapper med figurerne og henover joysticks’ene. Den diskrete klodsethed burde nok styre udviklere væk fra at afhænge for meget af touch inputs, i det mindste i mere hardcore konsoltitler. Touchpad’en kan dog klikkes ned, så det bliver til en slags C3-knap til at bruge sammen med de to joysticks.

Og apropos de to joysticks så har de gennemgået lidt af en makeover i denne omgang. De glatte, konvekse overflader fra DualShock 3 er væk og erstattet af konkave sticks, som er meget nemmere at bruge. Sticks’ene i sig selv er også betydeligt fastere end før.

PS4: Hands-on Med Den Nye Playstation 4 ControllerDe er hurtigere, mere præcise og nemmere at bruge, ganske enkelt. Den eneste ting, der er tilbage at klage over er, at den venstre sticks placering under d-pad’en, men i det mindste er denne d-pad nu en lille smule glattere at røre ved end før.

Triggers og bumpers fungerer bedre

De andre store forbedringer er ovenpå controlleren i form af de forbedrede triggers og bumpers. L1 og R1 knapperne er mindre og mere runde end før, men har bevaret deres faste følelse. I stedet er de største ændringer sket med de fuldstændig forandrede triggers, som nu er spidsere og buer opad og slet ikke ligeså bløde som DualShock 3’s R2 og L2 inputs. De er mindre, fastere og meget mere receptive end før, og selvom de har bevaret en smule af den forbistrede blødhed, får de shooters og racers til at virke meget mere naturlige end de plejede.

Andre tilføjelser til DualShock 4 omfatter et indbygget headphone jack, som gør præcis hvad det lyder til, at den gør, og en indbygget højtaler under touchpad’en. Mens tiden vil vise, hvad den ultimative nytte af touchpad’en egentlig er, så ser det ud til, at PS4’erens nye gamepad vil være mere end tilfredsstillende for både DualShock elskere og kritikere.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »