Playstation 4

Detaljer om PlayStation 4’s DualShock 4 Kontroller og øjenkamera

Vil du vide mere om Sonys nyligt annoncerede accessories til PlayStation 4? Kom indenfor og bliv klogere. Sony forklarer hardware og software i den kommende PlayStation 4, men derudover har to meget vigtige input-anordninger fået deres debut – DualShock 4 kontrolleren og PlayStation 4 øjenkameraet. Men Sony var ikke særligt informative omkring, hvordan det hele kommer til at fungere.

Heldigvis kaster en officiel pressemeddelelse fra Sony lys over de to yderst vigtige stykker PS4 hardware.

DualShock 4 kontroller

DualShock 4 kontrolleren, som er udstyret med Bluetooth 2.1+EDR, følger det afprøvede og populære design, som også er brugt til tidligere generationer af PlayStation kontrollere, men i denne omgang har produktet flere egenskaber end nogensinde. Åh, og den vibrerer også en smule vildere.

Detaljer om PlayStation 4's DualShock 4 Kontroller og øjenkameraDualShock 4 kontrollerens nye lysbjælke indeholder tre farve LEDs og korresponderer med PlayStation Moves animationstekniske interface. LED lysene kan skifte farve for at matche en karakters farve i et spil eller gøre en spiller opmærksom på en vigtig situation – for eksempel blinker den, når du nærmer dig døden.

Sig farvel til Start og Select knapperne; disse gamle standard-knapper er nu inkorporerede i Options knappen, placeret nær toppen af kontrolleren. Tæt herpå giver Share knappen spillere mulighed for at streame live gameplay til UStream, uploade optaget gameplay-videoer til Facebook og andet socialt relateret. Billeder fra Sony indikerer, at DS4 kontrolleren måske har gummi (eller plastik) på bagsiden for at forbedre grebet.

I samme stil som PlayStation Vita’ens touchpad introduceres DS4 kontrolleren et to-punkts kapacitiv touchpad (som man også kan klikke på) ovenover de analoge sticks. Dette touchpad åbner døren for nogle unikke spiloplevelser. Det følsomme seks-aksede accelerometer/gyroscope er tilbage.

Lyden er centreret i dette nye design, da Sony har installeret en mindre mono-højtaler og et stereo jack, som gør det muligt for en spiller at tale i et headset og samtidigt høre lyden fra spillet, udsendt af controlleren.

Andre DualShock 4 egenskaber indbefatter forbedrede analoge sticks/aftrækker-knapper, og muligheden for at oplade kontrolleren selvom konsollen ikke er tændt. For dem, der er nysgerrige efter flere detaljer: DS4 kontrolleren vejer ca. 17 gram mere end DualShock 3 kontrolleren, og DS4’eren har kun et par centimeter til forskel i bredde, dybde og højde.

PlayStation 4 Eye

Detaljer om PlayStation 4 øjenkameraMed hensyn til PlayStation 4 Eye, så er det et meget mere dramatisk skift i forhold til dens forløber. Det nye stavformede Eye virker selvfølgelig med PlayStation Move (og DualShock 4) motion control, og på papiret ser det ud til at være en mere passende konkurrent til en fremtidig version af Microsofts Kinect. Hvorfor? Jo, Eye’et har dual kameraer, som hver især kan fastholde 1280×800 pixel RAW/YUV video på 30fps (og 640×480 på 120fps eller 320×192 på 240fps) – disse tal overgår de eksisterende single-lens Eye og dettes outdatede 640×480 video capture-evner.

Det nye dual-lens Eye kan observere en 85-graders diagonal synsvinkel (i forhold til de tidligere 75 grader) og skulle ikke have svært ved at opfatte dybde og placeringen af flere spillere i et rum. I forhold til audio-capture kan det nye Eye høre en stor del på grund af de fire integrerede mikrofoner, som kunne gøre misforståede stemmekommandoer til fortid. Gamere kan også logge ind på den nye PS4 med Eye’ets ansigtsgenkendelses-software.

About Henrik Holm

Du kan altid finde mig i den udfordrende verden af gaming og i en verden, som er i konstant forandring grundet ny teknologi. En kreativ hjerne og et eventyrlystent liv. Er du på Google+ | Mere om mig »